Поділіться рецептом :-)

італійський суп мінестроне рецепт

Після "багатих" українських супів італійський мінестроне якось не дуже мені полюбився. Ніяк не могла звикнути до тої аж занадто простої овочевої зупки без нашої традиційної смаженої цибульки з морквою. Але так було до того, поки я не спробувала мінестроне моєї свекрухи. Виявляється, я просто неправильно готувала цю страву! Мій мінестроне у порівнянні з її стравою - то (як каже один мій знайомий) дві великі різниці :-) До вашої уваги один з моїх улюблених супчиків, який, до речі, ще й надзвичайно корисний - "вітамінна бомба" (так його називає мій чоловік). А готувати його надзвичайно легко і швидко. Смачного!

Для мінестрони потрібно:
піца на кефірі рецепт

Мати вдома місячне немовлятко - величезна радість! Так і хочеться постійно його тримати на руках і милуватись таким маленьким чудом. Але апетит в моїх хлопців (чоловіка і старшого синочка) ніхто не відміняв :-) Готувати щось вишукане і "часозаймаюче" для мене тепер справжня розкіш, тому усі швидкі рецепти зараз в мене на вагу золота :-) Вчора мій першокласник Алессіо після школи ходив на танці, а потім суперголодний повернувся додому і почав просити піцу. І не будь - яку куплену, а домашню. Добре, що в мене на такий випадок є один "чарівний" рецепт піци без дріжджів, яку досить замісити і можна відразу пекти, не чекаючи годинами, поки тісто підросте. Тісто виходить тоненьке і дуже смачне, схвалено нашим татом - італійцем (який зазвичай признає лише класичну дріжджову піцу). На замішування потрібно не більше 5 хвилин. Спробуйте :-)

Якщо ж ваша душа бажає класичної дріжджової піци рецепт тут

Для піци без дріжджів потрібно:
баклажани і болгарський перець рецепт

Якось, по дорозі на роботу, мій чоловік випадково запримітив місцеву фруктово - овочеву ярмарку. Туди час від часу тутешні фермери і городники звозять свою продукцію. От і повіз мене Роберто туди "на розвідку" :-) Скільки ж там всього цікавого і для Італії рідкісного! Там і буряки ще з гичкою (для Риму то рідкість, бо найчастіше продають вже варені і почищені буряки у вакуумній упаковці), і румбамбар, і редька, і хрін - як до мами на город потрапила :-) Єдина незручність - купувати потрібно цілим ящиком. Так минулих вихідний ми й повернулись додому з ящиком баклажанів, болгарського перцю і помідорів. Закрутки в нашій сім'ї завжди робить моя мама, я ж більше "виступаю" по соусах, які потім порційно заморожую в морозилці. Думали ми, що б то такого приготувати з наших овочевих покупок, а потім Роберто згадав про соус, який йому в дитинстві готувала його бабуся Амалія. Яка ж то смакота вийшла, до того ж смак нагадує мені мою улюблену баклажанну ікру. Добре, що морозилка велика, бо з куплених овочів у нас вийшло майже 60 порцій соусу - тепер, як каже Роберто, з голоду не помремо :-) Смачного!

Для соусу потрібно:
рогалики без дріжджів з чорносливом

Як же я люблю рогалики... всякі: дріжджові, пісочні, з начинкою і без, солоні, солодкі. А ще жити не можу без сухофруктів! Завжди тримаю вдома запаси чорносливу і кураги. От і вчора так захотілось чогось солодкого з сухофрукатами. Як завжди за рецептом "полізла" до своєї "кулінарної Біблії" - бабусиного записника. Там і знайшла цю смакоту - пісочні рогалики від пані Аліни. Пані Аліна - полячка, з якою колись товаришувала бабуся. Вони з бабусею часто їздили одна до одної в гості і обмінювались не лише подарунками, а й рецептами. Ще з дитинства обожнюю польську випічку. Сьогодні мої хлопці питимуть чай з польськими рогаликами :-) Усім смачного!

Для пісочних рогаликів потрібно:
рецепт італійське тісто для равіолі 

Що буде, якщо українська теща з італійським зятем почнуть разом куховарити? В нашому випадку вийшли надзвичайно апетитні пельмені :-) Роберто місив тісто за родинним італійським рецептом, мама ж приготувала традиційну "нашу" начинку. То було настільки смачно, що словами не описати! Вийшли такі - собі "міжнародні" пельмені, які ми смакували з топленим маслом. Buon appetito і смачного :-)

Для пельменів по-італійськи потрібно:
реберця з картоплею в рукаві

Минулого понеділка в нашій сім'ї сталась дуже радісна подія - в нас народився ще один синочок, Джуліано :-) Тепер на кухні я не такий частий гість, як раніше. Зате до нас в гості приїхала моя мама і щодня готує нам щось смачненьке. На замовлення чоловіка сьогодні на обід в нас свинні реберця з картоплею, запечені в рукаві. Смакотааааааа.... завдяки рукаву м'ясо виходить надзвичайно ніжне і соковите, а картопля вбирає смак спецій і реберець. До повної радості мого чоловіка Роберто, мама ще привезла з України живе пиво, яке склало ідеальну компанію реберцям! Таки мама є мама - в її руках будь-яка страва перетворюється на шедевр :-) Усім смачного!

Щоб приготувати реберця з картоплею в рукаві потрібно:
пиріг на сирному тісті

Якось зібралась я пекти свій улюблений пісочний пиріг з яблуками, вже й яблука почистила, і тільки потім побачила, що масла в мене залишилось десь грам 50 :-( В магазин за одним лиш маслом та ще й в сильну обідню спеку йти зовсім не було бажання, тож я почала діяти за принципом "лінивий завжди щось придумає" і, порившись у своїх кулінарних записниках, знайшла рецепт цієї галети на сирному тісті :-) Верх галети посипається хрумким штрейзелем (для якого якраз вистачило моїх 50г масла - краще і не придумаєш!) Пізніше, смакуючи вже готовий пиріг, я подумки тішилась, що масло закінчилось, бо сирне тісто виявилось дуже смачним і ніжним! Та й працювати з ним так легко, а яблучна начинка з ароматом кориці робить цю галету неповторною. Умммм.... одним шматочком тут ніяк не обійтись... Усім любителям яблук раджу спробувати :-) 

Для яблучної галети на сирному тісті потрібно:


Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.