Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

пʼятниця, 18 серпня 2017 р.

Яблучна галета на сирному тісті

пиріг на сирному тісті

Якось зібралась я пекти свій улюблений пісочний пиріг з яблуками, вже й яблука почистила, і тільки потім побачила, що масла в мене залишилось десь грам 50 :-( В магазин за одним лиш маслом та ще й в сильну обідню спеку йти зовсім не було бажання, тож я почала діяти за принципом "лінивий завжди щось придумає" і, порившись у своїх кулінарних записниках, знайшла рецепт цієї галети на сирному тісті :-) Верх галети посипається хрумким штрейзелем (для якого якраз вистачило моїх 50г масла - краще і не придумаєш!) Пізніше, смакуючи вже готовий пиріг, я подумки тішилась, що масло закінчилось, бо сирне тісто виявилось дуже смачним і ніжним! Та й працювати з ним так легко, а яблучна начинка з ароматом кориці робить цю галету неповторною. Умммм.... одним шматочком тут ніяк не обійтись... Усім любителям яблук раджу спробувати :-) 

Для яблучної галети на сирному тісті потрібно:
(Тісто):
  • 150г рікотти або домашнього сиру
  • 300г борошна
  • 2 яйця
  • 120г цукру
  • терта цедра 1 лимона
  • 1 ч. л. розпушувача
  • ванілін
(Начинка):
  • 3-4 великі солодкі яблука
  • 50-60г цукру
  • сік половини лимона
  • 0,5 ч. л. кориці
  • 1,5 ст. л. крохмалю
 (Посипка - штрейзель):
  • 50г борошна
  • 50г холодного масла
  • 40г цукру 
Для тіста покладіть разом усі перелічені інгредієнти


Замісіть м'яке тісто (при потребі додайте ще борошна, щоб трималось купки). Поставте його в холодильник, поки готуєте начинку


Для начинки яблука почистіть і наріжте невеликими кубиками. Відразу полийте лимонним соком, щоб вони не потемніли


Додайте цукор, корицю, крохмаль і гарно перемішайте. Кількість цукру регулюйте в залежності від солодкості яблук


Приготуйте посипку (штрейзель): покладіть разом холодне масло, борошно і цукор


Швиденько перемішайте руками до утворення крихт


Тісто тонко розкачайте і викладіть у форму з бортиками, зверху трішки посипте сухарями


Викладіть яблучну начинку


Начинку посипте штрейзелем, краї тіста загніть до середини


Нагрійте духовку до 180С і випікайте пиріг 40-50 хвилин (до рум'ного кольору). Смачного :-)












2 коментарі: