Поділіться рецептом з друзями :-)

Роздрукувати рецепт

понеділок, 19 грудня 2016 р.

М'ясний хлібець з печінкою і горіхами

рецепт з печінки і фаршу запіканка

Цей м'ясний хлібець з печінкою я пам'ятаю ще зі свого дитинства - мама і бабуся часто готували його на свята. Бабуся все молола на м'ясорубці, я ж ''модернізувала'' рецепт і використовую блендер. За консистенцією хлібець схожий на паштет, але печінки в ньому зовсім мало, тому вона не перебиває м'ясний смак, а лише додає цікавих ноток. (Моя дитина не любить страви з печінки, але цей хлібець жує за обидві щоки і просить добавки!) Горішки ж роблять цю страву оригінальною. Спробуйте :-)

Для хлібця з фаршу і печінки потрібно:

  • 150г печінки (на ваш вибір, я найчастіше готую з курячою)
  • 1 невелика цибулина
  • 1 зубок часнику
  • 500г фаршу (теж на ваш вибір, в мене - свинина і курка в однакових пропорціях)
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. червоного вина (не обов'язково)
  • 100г горіхів
  • сіль, перець

Сиру печінку перемеліть в блендері


Цибульку подрібніть і підсмажте в олії


Додайте до цибулі мелену печінку, швидко перемішайте і смажте 5 хвилин, потім дайте вистигнути 5 хвилин


Горіхи перемеліть в блендері


До мелених горіхів додайте фарш, подрібнений часник, печінку з цибулею, вино, яйця ,сіль і перець. Перемеліть все знову за допомогою блендера



Викладіть в змащену олією форму, зверху накрийте фольгою


Нагрійте духовку до 180С і запікайте хлібець впродовж 1 години


Готовий хлібець витягніть з духовки і залиште його на 5 хвилин (накритим фольгою),а потім ріжте на скибочки і пригощайте своїх рідних і гостей :-) Дякую, що завітали!








3 коментарі:

  1. Незрозуміло скільки всього яєць: в рецепті двічі написано "2 яйця", це описка, чи яєць треба четверо?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую, щл зауважили! потрібно 2 яєць, описку в рецепті вже виправила :-)

      Видалити