Поділіться рецептом :-)

понеділок, 19 вересня 2016 р.

Запіканка з баклажанами або кабачками (Parmigiana di melanzane o zucchine)

італайська запіканка з баклажанами і соусом бешамель

Ще один рецепт мого чоловіка - італійська запіканка з кабачків або баклажанів :-) Ця страва дуже легка в приготуванні, смачнюча і досить ситна. Ми часто її готуємо для гостей, а ще можна готову запіканку порізати на порційні шматочки і заморозити, а потім при потребі просто дістати з морозилки і підігріти в духовці чи мікрохвильовці - дуже зручно, коли немає часу на приготування, а сім'ю треба нагодувати чимось смачненьким :-) 

Для запіканки з кабачків або баклажанів потрібно:

  • кабачки, цукині або баклажани, а можна і все відразу! (кількість залежить від розміру форми, в мене на форму 22см в діаметрі ідуть 2 великі баклажани або 6 середніх цукині)
  • 2 невеликі моцарелли, порізаної кубиками (її можна замінити голландським сиром або сулугуні)
  • 200г шинки, нарізаної пластинками
  • 3 варені яйця
  • тертий сир (приблизно 300г)
  • яйця і борошно для обсмажування кабачків чи баклажанів
(Для соусу Бешамель):
  • 500мл молока
  • 2 ст. л. борошна
  • 2 ст.л. масла (твердого з холодильника)
  • щіпка мускатного горіха (за бажанням)
  • сіль, перець

Приготуйте соус Бешамель: просто покладіть разом всі інгредієнти і, постійно помішуючи, варіть на середньому вогні до загустіння


Кабачки наріжте тонкими скибочками. Якщо ж готуєте з баклажанами, то їх можна нарізати і кружальцями, посипте їх сіллю, залишіть на 30 хв, а потім відтисніть)


Нарізані кабачки (баклажани) обваляйте в борошні, яйці і злегка підсмажте з обох сторін в олії


На дно форми викладіть декілька ложок соусу Бешамель


На соус викладіть шар обсмажених овочів, а зверху посипте кубиками сиру (моцарелли)


Посипте тертим голландським сиром


Потім викладіть варені яйця (нарізані кубиками або скибочками)


На яйця - шинку (скибочки шинки поламайте руками на маленькі шматочки)


Повторюйте слої: 
  • Бешамель
  • баклажани (кабачки)
  • сир кубиками
  • тертий сир
  • варені яйця
  • шинка
доки не заповните всю форму. Зверху посипте тертим сиром


Нагрійте духовку до 180С і готуйте запіканку впродовж 40 хвилин до рум'яної скоринки


Дайте запіканці трішки вистигнути і смакуйте :-) А якщо цю страву приготувати за день наперед і потримати ніч в холодильнику, то на наступний день вона беде ще смачнішою! Дякую, що завітали, завжди раді гостям на нашій кухні :-)

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.